Virus Track Solutions

Biometrische koorts screening wordt veelal gebruikt in openbare plaatsen die veelvuldig worden bezocht en waar men behoefte heeft aan een contactloze ervaring. Zeker met de recente Coronavirus uitbraak heeft men zich gerealiseerd hoe snel een virus zich kan verspreiden in een toenemend globaliserende wereld. Er kan niet worden gezegd dat het Coronavirus hoge koorts is maar het is wel een van de belangrijkste symptomen waarmee het virus zich in het menselijk lichaam uit. Door het meten van een abnormale temperatuur met behulp van infrarood temperatuur detectie of voorhoofd temperatuur detectie kan in een ogenblik worden opgemerkt of iemand een mogelijk drager is van het virus. Omdat koorts zich uit in een hoge lichaamstemperatuur is het een goede aanwijzing dat een persoon een test nodig heeft. Door een snelle meting van de temperatuur met behulp van thermische camera’s kunnen personen snel worden gescreend en worden drukke wachtrijen – en daarmee het risico op verspreiding van ziekten – voorkomen. Met de live lichaamsherkenning van de temperatuurmeting module pikt de apparatuur direct de temperatuur van personen op en negeert het levenloze objecten. Het herkenningsmeting proces zorgt daarnaast ook voor een grondige scan van bijvoorbeeld grotere groepen, zoals men die tegenkomt op vliegvelden of stations. De thermische beeldvorming temperatuur geeft een goede indicatie van de werkelijke lichaamstemperatuur van personen met een mogelijke minimale afwijking. De meting is dan ook zeer nauwkeurig en de verzamelde data zijn betrouwbaar. De temperatuurmeting sensor module is erg gevoelig in de verkrijging, verwerking en opslag van data. Zowel bedrijven als overheden kunnen op basis van deze statistieken bepaalde hervormingen doorvoeren indien dat nodig blijkt te zijn zodat de openbare gezondheid gewaarborgd kan blijven. De beeldvorming lichaamstemperatuur blijft een betrouwbare bron van informatie over de gezondheid van een willekeurig persoon. Omdat deze methodiek ook weinig ingrijpend is en zo min mogelijk de dagelijkse gang van zaken belemmert, is het een goede oplossing voor bedrijven en instanties die hun maatregelen op het gebied van gezondheid willen verscherpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *